Ο ρυθμός καθημερινότητά μας ανεβαίνει όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρώμε όλο και περισσότερα ανθυγιεινά φαγητά. Πολλές φορές όμως δεν ξέρουμε τι είναι πιο βλαβερό για την υγεία μας. Κακά τα ψέματα όσο και να προσπαθούμε δεν είναι εύκολο να καταναλώνουμε μόνο τις τροφές που θεωρούνται υγιεινές.
Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ σε κάποιες τροφές που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να μην τις φάμε ποτέ ξανά, αφού όλοι ξέρουμε ότι όσο πιο “βρώμικο” τόσο πιο νόστιμο.
Τα 10 πιο ανθυγιεινά φαγητά
Σόγια
Η σόγια σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί παρενέργειες στους άντρες. Έρευνες που έγιναν έδειξαν πως το σπέpμα των αντρών που καταναλώνει τροφές κατασκευασμένες από σόγια καθημερινά μειώθηκε τουλάχιστον στο μισό. Οι άντρες που δεν κατανάλωσαν καθόλου σόγια είχαν 80-120 εκατομμύρια/ml ενώ όσο καταναλώνουν είχαν 41 εκατομμύρια/ml.
Αυτό μας δείχνει ότι η σόγια είναι υπεύθυνη για την μείωση της γονιμότητας. Αν είσαι vegeterian ή vegan καλό θα ήταν να βρεις άλλες τροφές για να αντικαταστήσεις το κρέας.
Λευκή σοκολάτα
Μπορεί οι σοκολάτες να φαίνονται το ίδιο, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει και κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα. Η μαύρη σοκολάτα είναι η καλύτερη και πιο υγιεινή σοκολάτα. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι μια πολύ καλή τροφή για τον οργανισμό. Η σοκολάτα γάλακτος δεν είναι τόσο υγιεινή καθώς περιέχει περισσότερα γαλακτοκομικά λίπη από την μαύρη.
Η λευκή είναι η χειρότερη καθώς μία μερίδα περιέχει 50 γραμμάρια ζάχαρης που υπολογίζονται στις 12 κουταλιές της σούπας. Λόγο της μεγάλης περιεκτικότητας σε ζάχαρη η τερηδόνα δημιουργείται πολύ εύκολα, καθώς επίσης σου προσθέτει πολλά κιλά.
Τηγανιτές πατάτες
Οι τηγανιτές πατάτες που προέρχονται κυρίως από τα fast food τηγανίζονται σε λάδια με πολλά λιπαρά. Είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες καρδιακής προσβολής. Επίσης, έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και ανεβάζει τα επίπεδα ινσουλίνης. Τέλος, περιέχουν ακρυλαμίδιο, μία γνωστή καρκινογόνα ουσία που δημιουργείται όταν τα τρόφιμα ψήνονται ή τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
Ποπ κορν φούρνου μικροκυμμάτων
Τα συγκεκριμένα ποπ κορν είναι φορτωμένα με μη υγιή λίπη, έχουν υψηλά επίπεδα νατρίου και σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν καρκινογόνες ουσίες. Μία χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο είναι το διακετύλιο και βρίσκεται στο τεχνητό λίπος των ποπ κορν.
Άσπρο ψωμί
Το άσπρο ψωμί δεν περιέχει καθόλου βασικές βιταμίνες Β και είναι ένα προϊόν που έχει υποστεί επεξεργασία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνει την ινσουλίνη και το βάρος του σώματός σου. Καλό θα ήταν να προτιμάς το ψωμί ολικής άλεσης καθώς θα σου δώσει περισσότερη ενέργεια και βιταμίνες.
Πατατάκια
Τα πατατάκια τηγανίζονται για πολύ ώρα σε ακόρεστα λίπη. Αυτό τα κάνει να έχουν υψηλή περιεκτικότητα χοληστερόλης και έχει ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Snack Bars
Τα σάκχαρα και τα λίπη που περιέχουν τα snack bars μπορούν να σε κάνουν να πάρεις πολλά κιλά αν δεν είσαι προσεκτικός. Προσπάθησε να αγοράζεις snack bars με όσο λιγότερη ζάχαρη γίνεται.
Pretzels
Ενώ δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα υγιεινό snak στην πραγματικότητα δεν είναι. Δέκα μόνο pretzels θα σου δώσουν 250 θερμίδες και καθόλου υγιεινά συστατικά καθώς περιέχουν πολύ αλάτι. Το πρόβλημα είναι ότι όσα και να φας θα συνεχίσεις να πεινάς.
Ψαροκροκέτες
Τις περισσότερες φορές το ψάρι είναι υγιεινό όχι όμως και οι ψαροκροκέτες. Ακόμα ένα προϊόν τηγανισμένο και λάδι που περιέχει ακόρεστα λίπη και το μόνο που θα κερδίσεις πραγματικά τρώγοντάς το είναι κιλά.
Πλήρες γάλα
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το γάλα που είναι χαμηλό σε λιπαρά είναι νερομένο ή απλά είναι κάτι ψεύτικο που γίνεται καθαρά για διαφημιστικούς λόγους. Η αλήθεια όμως είναι ότι το πλήρες γάλα ότι αυξάνει την κακή χοληστερόλη και μειώνει την καλή. Επίσης, είναι δύσκολο να χωνευθεί και μπορεί να σε κάνει να νιώσεις δυσφορία εξαιτίας των σαγχάρων που περιέχει.