Το ρολόι είναι ένα πολύ όμορφο αξεσουάρ, όχι μόνο γιατί σε βοηθάει να κοιτάς την ώρα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θέλεις, αλλά και γιατί είναι πολύ κομψό και σου δίνει στυλ. Το ρολόι πάνω σε έναν άντρα προσθέτει κύρος. Είναι κάτι που μια γυναίκα θα προσέξει αν φοράς στο χέρι σου.
Είτε όμως είναι ακριβό είτε φθηνό, υπάρχουν κάποια πράγματα που του προκαλούν ζημιά και δεν βοηθούν στην διατήρησή του. Πολλοί δεν γνωρίζουν τι μπορεί να βλάψει το ρολόι και δε σου λέει κανένας επαγγελματίας γιατί φυσικά θέλει να αγοράσεις καινούριο. Εκτός αν έχεις κάποιο φίλο επαγγελματία και σου δώσει κάποιες συμβουλές.
7 Πράγματα που χαλάνε το ρολόι σου!
Αλλαγή ημερομηνία και ώρας σε λάθος στιγμή
Αυτό ισχύει για εκείνους που φοράνε ρολόι με δείκτες. Η λάθος αλλαγή ώρας είναι μεταξύ 10μμ και 2πμ. Εκείνη την χρονική περίοδο καλό θα ήταν να μην αλλάξει καθόλου την ώρα ή την ημερομηνία. Αν και τα πιο σύγχρονα ρολόγια έχουν τεχνολογία που δεν πειράζει αν κάνει κάτι τέτοιο, στα πιο παλιά ρολόγια δεν ισχύει.
Δες επίσης 4 Tips για να συνδυάζεις σωστά τη ζώνη σου!
Να το κρατάς στο κουτί του
Μπορεί να έχεις ένα ακριβό ή συλλεκτικό ρολόι και να θέλεις να το κρατήσεις στο κουτί του για να μην πάθει τίποτα, αλλά δεν είναι καλό να το κρατάς έτσι για πολύ καιρό. Καλύτερα να το φοράς κάθε τόσο αντί να το αφήνεις στο συρτάρι για μήνες. Το λιπαντικό που βρίσκεται στο κουτί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ρολόι σου αν είναι για καιρό εκεί μέσα.
Μαγνητισμός από άλλες συσκευές
Κάποια ρολόγια που είναι πιο ακριβά στην κατασκευή τους, είναι κατασκευασμένα για να έχουν μεγάλη αντίσταση για μαγνητικά πεδία. Τα περισσότερα ρολόγια όμως είναι ευαίσθητα όταν έρχονται συχνά σε επαφή με αντικείμενα όπως κινητά, φορητοί υπολογιστές, tablet κλπ.
Υπερβολικό γυάλισμα
Αν το ρολόι σου έχει αποκτήσει κάποιες γρατσουνιές που φαίνονται έντονα μπορείς να το πας σε έναν επαγγελματία για να στο γυαλίσει. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται συχνά, διότι κάθε φορά που γυαλίζεις ένα ρολόι ένα λεπτό στρώμα από το μέταλλό του φεύγει. Αν γίνεται πολύ συχνά μπορεί ακόμα και να αλλοιωθεί το αρχικό τους σχήμα.
Δες επίσης 30 Επώνυμα αντρικά ρολόγια που βρήκα κάτω από 100 ευρώ!
Χρήση κάτω από το νερό
Ένα ρολόι που δεν είναι αδιάβροχο δεν πρέπει να μπαίνει καθόλου στο νερό. Ακόμα όμως και ένα ρολόι που έχει αντίσταση στο νερό 5ΑΤΜ (δηλαδή 50 μέτρα κάτω από το νερό) δεν πρέπει να φοριέται σε σάουνα ή τζακούζι λόγο συστολής και διαστολής του μετάλλου. Αυτός είναι ένας λόγος που μπορεί να πάρει υγρασία.
Σπάνιο service
Πολλοί από εμάς δεν πάμε το ρολόι μας για service παρά μόνο όταν χαλάσει. Το πάμε μόνο για μια αλλαγή μπαταρίας και αν μας χαλάσει η καδένα του. Αυτό όμως δεν είναι σωστό καθώς το πιο σωστό είναι να το πηγαίνουμε για service κάθε τρία με τέσσερα χρόνια. Ξεκίνα να αντιμετωπίζεις το ρολόι σου σαν αυτοκίνητο.
Δες επίσης Τα 15 πιο στυλάτα ανδρικά ρολόγια που μπορείς να έχεις!
Λάθος χρήση του χρονομέτρου
Βεβαιώσου ότι πριν πατήσεις το κουμπί επαναφοράς του χρονομέτρου να έχεις διακόψει την προηγούμενη χρονομέτρηση. Αν κάνεις επαναφοράς του χρονομέτρου την στιγμή που είναι ήδη λειτουργία μπορεί να προκαλέσεις βλάβη στην κίνηση του δείκτη.