Το Internet είναι κάτι που χρησιμοποιούμε πλέον στην καθημερινότητά μας. Τα περισσότερα σπίτια έχουν γραμμή internet καθώς οι εταιρίες πλέον παρέχουν πακέτα σε συνδυασμό με το τηλέφωνο. Κάποιες φορές όμως μπορεί να βρεθείς σε κάποιο σημείο και να μην έχεις τρόπο να συνδεθείς στο διαδίκτυο.
Ακόμα και τα δεδομένα στο κινητό πολλές φορές δεν είναι αρκετά για να κάνεις κάποια πράγματα στον υπολογιστή. Σε τέτοιες περιπτώσεις η καλύτερη λύση που μπορεί να σκεφτεί κάποιος είναι να σπάσει ένα δίκτυο wifi. Γι’ αυτό σου βρήκα τα πιο γνωστά προγράμματα που μπορούν να σπάσουν κωδικούς Wi-Fi.
Προγράμματα για Windows 10, 8 και 7 που σπάνε κωδικούς Wi-Fi!
Aircrack
Το Aircrack είναι ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία για σπάσιμο κωδικών wifi. Χρησιμοποιείται για hacking WEP αλλά και για WPA. Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο και χρησιμοποιείται από πολλούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν δεν ξέρεις πως να το χειριστείς μπορείς να βρεις οδηγίες κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο Google. Μπορείς να βρεις το πρόγραμμα εδώ!
Δες επίσης: Τι να κάνεις αν έχεις πολύ αργό Internet!
AirSnort
Ένα ακόμα πολύ δημοφιλή εργαλείο για να σπας κωδικούς από κοντινά Wi-Fi είναι το AirSnort. Έχει την ικανότητα να σπάει WEP κωδικούς δικτύων. Το συγκεκριμένο εργαλείο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε λειτουργικά συστήματα Windows και Linux. Δεν έχει υπάρξει κάποια αναβάθμιση του προγράμματος τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά μάλλον θα υπάρξουν στο μέλλον. Μπορείς να βρεις το πρόγραμμα εδώ!
Kismet
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί με οποιαδήποτε κάρτα wi-fi. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από λειτουργικά συστήματα Windows, Linux, OS X και πλατφόρμες BSD. Χρησιμοποιώντας το Kismet μπορεί να βρεις δίκτυα wifi 802.11 a/b/g/n. Μπορείς να βρεις το πρόγραμμα εδώ!
Δες επίσης: Πως να σπάσεις έναν κωδικό στο Facebook σε 9 βήματα!
Cain & Abel
Αυτό το εργαλείο έχει τη δυνατότητα να σπάει δίκτυα WEP και όχι μόνο. Μπορεί επίσης να σπάσει κωδικούς Windows γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα γνωστό. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία cracking αυτή τη στιγμή. Μπορείς να βρεις το πρόγραμμα εδώ!
Fern WiFi Wireless Cracker
Το Fern μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργικά συστήματα Apple, Windows και Linux. Αρχικά αναπτύχθηκε σαν πρόγραμμα για να βρίσκει ελαττώματα στα δίκτυα υπολογιστών και να τα φτιάχνει. Μπορεί όμως και να σπάσει κωδικούς WEP/WPA/WPS.
Η εταιρία συνεχίζει να το εξελίσσει μέχρι και σήμερα γι αυτό μπορεί να υπάρξουν αναβαθμίσεις στο μέλλον με ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά. Μπορείς να βρεις το πρόγραμμα εδώ!
Δες επίσης: Πως γίνεται να «χακάρουν» την οθόνη του υπολογιστή σου και τι να προσέχεις!
NetStumbler
Το NetStumbler έχει κι αυτό την ιδιότητα να σπάει κωδικούς Wi-Fi και είναι διαθέσιμο μόνο για λειτουργικά συστήματα Windows. Μπορείς να το βρεις και να το κατεβάσεις εντελώς δωρεάν. Το συγκεκριμένο εργαλείο μπορεί να μην είναι πλέον ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς σταμάτησε να αναπτύσσεται από το 2004.
Επίσης, δε λειτουργεί σε λειτουργικά συστήματα 64-bit Windows, αλλά μόνο σε 32-bit. Μπορείς να βρεις το πρόγραμμα εδώ!
Δες επίσης: 10 Τρόποι που μπορούν να χακάρουν τον λογαριασμό σου στο Facebook!
inSSIDer
Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα στα Windows και OS X είναι το inSSIDer. Ξεκίνησε σαν μια ανοιχτή πλατφόρμα αλλά τα τελευταία χρόνια κοστίζει περίπου 20 ευρώ. Έχει την ιδιότητα να βρίσκει τα ελαττώματα στα δίκτυα WiFi και έχει μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που βοηθάνε τους διαχειριστές δικτύων να βρουν τα προβλήματα στα ασύρματα δίκτυα. Μπορείς να βρεις το πρόγραμμα εδώ!