Πάλι νευρίασε και δε ξέρεις τί να κάνεις; Εγώ θα σε βοηθήσω να βρεις την λύση, χωρίς να πεις πάλι φράσεις που δεν θέλει να ακούσει η κοπέλα σου και να νευριάσει ακόμα περισσότερο. Θα σου εξηγήσω ακριβώς τί δεν πρέπει να πεις και γιατί, δείχνοντάς σου την οπτική γωνία μιας γυναίκας. Πάμε να ξεκινήσουμε;
Τί να μην πεις όταν η κοπέλα σου είναι νευριασμένη
1. Είσαι υπερβολική
Μην διανοηθείς να πεις κάτι τέτοιο! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την νευριάσεις ακόμα περισσότερο. Όταν κάποιος λέει ότι είμαστε υπερβολικές, αμέσως εξαγριωνόμαστε ακόμα πιο πολύ, διότι νιώθουμε ότι ο άνθρωπός μας δεν μας καταλαβαίνει και προσπαθεί να υποβιβάσει τα συναισθήματα και την νοημοσύνη μας. Αντί αυτού, μπορείς να πεις “εντάξει, καταλαβαίνω γιατί νιώθεις έτσι, αλλά θεωρείς ότι η αντίδρασή σου αυτή τη στιγμή είναι σωστή;”. Δοκίμασε επίσης την φράση “νιώθω ότι τα συναισθήματά σου είναι έντονα την δεδομένη στιγμή… ίσως πρέπει να ηρεμήσεις πρώτα και μετά να το συζητήσουμε”.
2. Τί θα φάμε;
Δεν είναι ώρα να πεις κάτι τέτοιο, όσο κι αν το σκέφτεσαι! Ξέρω ότι πεινάς, αλλά συγκρατήσου! Αφού την βλέπεις εκνευρισμένη και έτοιμη να εκραγεί, μην ρίξεις κι άλλο λάδι στην φωτιά. Θα νιώσει ότι την αγνοείς και ότι δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για τα συναισθήματά της. Μία καλή ιδέα είναι να φύγεις εντελώς από το σπίτι, να την αφήσεις να ηρεμήσει και επιστρέφοντας φέρε φαγητό και για τους δύο. Είναι μία όμορφη κίνηση που θα εκτιμήσει και θα νιώσει πολύ καλύτερα.
3. Οκ
Πιο αδιάφορη στάση από αυτή δεν υπάρχει και θα έχει δίκαιο αν γίνει ακόμα πιο απότομη μαζί σου. Δεν ενδιαφέρεσαι; Μπορείς να αποχωρήσεις ήρεμα και ωραία και να της πεις ότι δεν βρίσκεσαι σε διάθεση να τσακωθείς τη δεδομένη στιγμή. Μην της πεις “οκ”. Θα την νευριάσεις ακόμα πιο πολύ και όχι άδικα, αν με ρωτάς.
4. Νυστάζω
Όπως είπα και πριν, δεν είναι ώρα να πετάς άσχετα. Νυστάζεις; Πες της ότι δεν νιώθεις καλά με τη συμπεριφορά της εκείνη τη στιγμή και ότι θα ήθελες να μιλήσετε κάποια άλλη ώρα που θα είναι ήρεμη. Μετά μπορείς να αποχωρήσεις για το κρεβάτι σου, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να φανείς αδιάφορος.
5. Μην γκρινιάζεις
Σε καμία περίπτωση μην της πεις ότι είναι γκρινιάρα! Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι αυτό είναι κάτι που καμία γυναίκα δεν θέλει να ακούει. Θέλουμε ο σύντροφός μας να καταλαβαίνει πώς νιώθουμε και όταν υπάρχει θέμα να δείχνει κατανόηση και να κάνει προσπάθεια να καταλάβει την θέση μας. Όταν μας λένε ότι είμαστε γκρινιάρες, πραγματικά ξενερώνουμε και απογοητευόμαστε. Κάτι τέτοιο μας φέρνει σε δύσκολη θέση, καθώς νιώθουμε ότι έχουμε γίνει ανυπόφορες. Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να νιώθει έτσι, οπότε αμέσως κλεινόμαστε στον εαυτό μας και αποφεύγουμε να ξαναμιλήσουμε για το τί μας συμβαίνει. Αν νοιάζεσαι πραγματικά, μην της πεις κάτι τέτοιο, διότι μετά θα δεις εντελώς αδιάφορη στάση από εκείνην και δε θα σου αρέσει καθόλου η σιωπή της!
6. Όταν σου περάσει, ξαναμιλάμε
Τα συναισθήματά μας για τον σύντροφό μας πρέπει να είναι σημαντικά και να νοιάζεται για το πώς νιώθουμε. Όταν ο άλλος λέει “όταν σου περάσει, ξαναμιλάμε” μας δίνει να καταλάβουμε ότι απλά μας βαρέθηκε και πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, στην οποία δεν θέλει να συμμετέχει και άρα θέλει να αποστασιοποιηθεί από εμάς. Επίσης, τα συναισθήματα δεν περνάνε αν δεν τα συζητήσεις, οπότε μην την φέρνεις στην θέση να πιστεύει ότι είναι σε μία κατάσταση περίεργη. Συζήτησέ το μαζί της και θα δεις ότι θα είναι όλα μια χαρά.
7. Τί έχεις πάλι;
Πάλι; Τί εννοείς πάλι; Ακόμα μια φορά αποδεικνύεις ότι δεν σε ενδιαφέρει τί πραγματικά συμβαίνει. Έχεις κουραστεί από την συμπεριφορά της; Φύγε καλύτερα! Όταν της λες “Τί έχεις πάλι;” είναι σαν να της λες ότι καταντάς κουραστική και έχεις βαρεθεί. Θα την θυμώσεις ακόμα πιο πολύ και θα νιώσει αδικημένη.
8. Πάλι εγώ φταίω;
Ναι! Πάλι εσύ φταις, μόνο που λες κάτι τέτοιο. Δεν είναι η στιγμή να ρίξεις την ατάκα αυτή. Καταλαβαίνουμε ότι προσπαθείς να θυματοποιηθείς και νευριάζει ακόμα περισσότερο που την βάζεις στην θέση να φαίνεται ο “κακός” της ιστορίας. Μπορείς απλά να πεις “πιστεύεις ότι φταίω σε αυτή την περίπτωση; θα ήθελες να το συζητήσουμε; θέλω να ακούσω τί έχεις να πεις” ή “αν θεωρείς ότι φταίω για αυτό, μπορείς να μου το πεις και να το συζητήσουμε ήρεμα”. Πολύ απλά θα λυθεί το θέμα χωρίς περισσότερες εντάσεις.