Στη σημερινή εποχή κάνεις μας δεν αποχωρίζεται εύκολα το κινητό του τηλέφωνο ούτε στιγμή. Το θέλουμε για να ποστάρουμε στο Facebook και το Instagram, να βλέπουμε φυσικά και των φίλων μας τα ποστ,να παίζουμε παιχνίδια,να κάνουμε chat και πολλά άλλα.
Και το συνηθέστερο πρόβλημα μας είναι με τόσο πολύ χρήση που κάνουμε να μην κρατάει η μπαταρία και τόσο πολύ. Γι αυτό το λόγω θα σου δείξω τώρα κάποια κόλπα που θα κάνουν την μπαταρία σου να κρατάει παραπάνω.
Ρύθμισε την φωτεινότητα της οθόνης του κινητού σου
Ο πρώτος σημαντικός παράγοντας για την ζωή της μπαταρίας μας είναι η ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης μας που πολλοί την έχουν ρυθμισμένη στο τέρμα φωτεινό. Αυτό είναι ένα λάθος και πραγματικά δεν χρειάζεται να είναι εκεί. Η σωστή ρύθμιση είναι στη μέση. Παραπάνω το βάζουμε μόνο σε συνθήκες με έντονο ηλιακό φως που εκεί θα δυσκολευτούμε μόνο να δούμε την οθόνη μας. Γι αυτό λοιπόν η ρύθμιση κάπου στη μέση είναι το πιο ιδανικό για την καθημερινή μας χρήση.
Επέλεξε ένα σκούρο θέμα
Απλά μπες στις ρυθμίσεις και βρες να βάλεις ένα σκούρο θέμα, μαύρο κατά προτίμηση.Εάν το κινητού δεν έχει απλά μπαίνεις στο Play Store και διαλέγεις μέσα από μια τεράστια ποικιλία. Το μαύρο θέμα βοηθάει στο όταν κάνουμε χρήση περιορίζει από μόνο του την φωτεινότητα της οθόνης ειδικά αν έχεις κινητό με τεχνολογίας OLED και AMOLED οθόνη τότε όταν ‘βλέπει΄ μαύρο χρώμα δεν χρησιμοποιεί καν τα συγκεκριμένα pixel η συσκευή μας. Σαν δηλαδή να μην ανάβουν καθόλου κάποια σημεία εξοικονομώντας αρκετή μπαταρία.
Απενεργοποίησε την αυτόματη αναζήτηση WiFi
Εργοστασιακά πλέον τα android κινητά έχουν ενεργοποιημένη την λειτουργία στο να ψάχνουν μόνα τους να συνδεθούν αν βρουν κάποιο ελεύθερο WiFi (χωρίς κωδικό). Αυτή η ρύθμιση κάνει κακό στην μπαταρία μας ειδικά όταν είμαστε σε μια παραλία η κάπου έξω μακρυά από κτήρια που εκεί μόνο με την χρήση δεδομένων μπορούμε να μπούμε ίντερνετ και δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτή χωρίς λόγο η μόνιμη αναζήτηση WiFi. Όπως και γενικά όταν θέλουμε το ανοίγουμε δεν υπάρχει λόγος να είναι συνέχεια ανοιχτό.Για να το κλείσουμε θα μπούμε στις ρυθμίσεις του κινητού πάνω ψηλά στις πρώτες επιλογές.
Απέφυγε την φόρτιση στο 0%
Οι παλιές μπαταρίες λιθίου είχαν το ‘φαινόμενο μνήμης’ . Αυτό σημαίνει ότι αν δεν την φόρτιζες μέχρι τέλους και δεν την αποφόρτιζες ξανά εντελώς, η μπαταρία το ‘θυμόταν’ στη μνήμη της και έχανε την ακτίνα χρήσης της. Έπρεπε δηλαδή πάντα να τις φορτίζεις μέχρι το 100% και μετά να περιμένεις να πάει στο 0% για να την ξαναφορτίσεις ώστε να μην χαλάσει αρκετά πιο γρήγορα. Η καινούρια γενιά μπαταριών των τελευταίων ετών λειτουργεί διαφορετικά.Θα ‘στρεσάρεις΄ την μπαταρία αν την αποφορτίζεις πλήρως και την φορτίζεις μέχρι τέλους μετά κάθε φορά. Η μπαταρία σου θα παραμείνει για περισσότερο καιρό σε καλή κατάσταση αν την φορτίζεις το λιγότερο μόλις πάει 20% και πάνω. Όπως και λόγω της σύγχρονης γρήγορης καθημερινότητας μας οι μικρές φορτίσεις δεν κάνουν κακό ευτυχώς.
Απεγκατέστησε εφαρμογές ή παιχνίδια που δεν χρησιμοποιείς
Όλοι έχουμε στο κινητό μας αμέτρητες εφαρμογές και παιχνίδια που είτε κάποτε τα χρησιμοποιήσαμε είτε τα κατεβάσαμε για δοκιμή. Μπείτε μέσα στις ρυθμίσεις των εφαρμογών και δείτε ποιες εφαρμογές και παιχνίδια χρησιμοποιείται και ποιες όχι. Παρόλο που δεν τα χρησιμοποιούμε δεν σημαίνει ότι απλά μένουν ανενεργά. Αντιθέτως η κάθε εφαρμογή και το κάθε παιχνίδι παίρνει δεδομένα από το ίντερνετ και προσπαθεί συχνά να ‘δει’ αν ο κατασκευαστής έχει βγάλει καινούριες ενημερώσεις.Κάτι άσκοπο για όλα αυτά που απλά τα έχουμε και πλέον δεν τα χρησιμοποιούμε. Γι αυτό αφαιρέστε ότι σας είναι άχρηστο θα βοηθήσει και στην ταχύτητα του κινητού σας πέρα από την μπαταρία.
Πρόσθετα φορητά gadget
Τέλος να αναφέρω ότι πλέον υπάρχουν και κάποια γκατζετάκια που σίγουρα θα σε βοηθήσουν την δύσκολη στιγμή που πας να ξεμείνεις από μπαταρία αλλά και στο να κάνουν από μόνα τους την μπαταρία να κρατάει πολύ περισσότερο.Η πρώτη περίπτωση που δεν είναι για όλους αλλά για πολλά δημοφιλή κινητά είναι η θήκη-μπαταριά. Απλά βρίσκεις για το μοντέλο του κινητού σου μια θήκη που κουμπώνει στην συσκευή σου και έχει μέσα της μια εξτρά ενσωματωμένη μπαταρία.Αυτό θα κάνει το κινητό σου να δείχνει πιο ογκώδες, αλλά θα έχεις διπλάσια αντοχή πλέον της μπαταρίας σου.
Και η δεύτερη και πλέον γνωστή στους περισσότερους που δίνει λύση σε όλους το Powerbank που δεν είναι κάτι περισσότερο από μια εξωτερική μπαταρία που την κουβαλάμε μαζί μας φορτισμένη ώστε αν πάμε να ξεμείνουμε κουμπώνουμε το κινητό μας πάνω και αρχίζει να φορτίζει σαν να το βάζαμε στην πρίζα.Υπάρχουν διάφορα μεγέθη, όσο μεγαλύτερο τόσο και περισσότερες φορτίσεις θα μας δώσει άλλα θα είναι και πιο ογκώδες.Υπάρχει επίσης και με ηλιακή φόρτιση που αν βρίσκεσαι σε παραλία ή κάπου με αρκετή ηλιοφάνεια θα μπορέσει αργά μεν άλλα να φορτίσει ξανά.