Σε όλους μας αρέσει να αγοράζουμε καινούρια πράγματα, όπως ρούχα ή διάφορα αξεσουάρ. Για τον άνδρα ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να αγοράσει κάποια στιγμή στη ζωή του είναι το κοστούμι. Είτε είναι για τη δουλειά σου είτε για μια επίσημη περίσταση, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν πάρεις την απόφαση να πάρεις ένα καινούριο κοστούμι.
Αν έχεις ένα κοστούμι που είναι ραμμένο στα μέτρα σου, τότε θα νιώθεις κι εσύ μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν το φοράς. Με το σωστό κοστούμι ακόμη και οι άνθρωποι γύρω σου σου συμπεριφέρονται διαφορετικά. Φρόντισε, λοιπόν, να αποφύγεις να κάνεις τα παρακάτω λάθη όταν αρχίσεις να ψάχνεις για ένα καινούριο κοστούμι για να μην έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.
Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα καινούριο κοστούμι
1. Αφήνεις το τελευταίο κουμπί από το μανίκι του σακακιού ανοιχτό
Όταν αγοράζεις ένα καινούριο κοστούμι, μπορεί να σου πουν να αφήσεις το τελευταίο κουμπί από το μανίκι του σακακιού ανοιχτό. Αυτό το κάνουν γιατί πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο δείχνεις στους άλλους πόσο κοστίζει το κοστούμι σου.
Αν σε έχουν συμβουλέψει κι εσένα να κάνεις το ίδιο, τότε θα ήταν καλύτερα να το αποφύγεις. Γιατί; Πρώτα από όλα, το πόσο κόστισε το κοστούμι σου πρέπει να φαίνεται από το ύφασμα και από τον τρόπο που εφαρμόζει επάνω σου, και όχι από τον τρόπο που κουμπώνεις τα κουμπιά σου. Δεύτερον, μπορεί να νομίζεις ότι τα εργοστασιακά κουμπιά δείχνουν την ποιότητα του κοστουμιού αλλά στην πραγματικότητα οι εταιρείες επιλέγουν να τα χρησιμοποιήσουν στα φθηνά τους κοστούμια.
2. Κόβεις τις κλωστές στις τσέπες
Τη στιγμή που φοράς το καινούριο σου σακάκι και πας να βάλεις κάτι στις τσέπες σου διαπιστώνεις ότι είναι ραμμένες. Υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό. Όταν οι τσέπες είναι ραμμένες το ύφασμα κάθεται καλύτερα και δεν υπάρχει περίπτωση να τεντωθεί από όσους το δοκιμάζουν μέσα στο κατάστημα ενώ θα προσπαθούν να βάλουν τα χέρια τους μέσα.
Άφησε τις κλειστές. Αν τις ανοίξεις, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να βάλεις τα χέρια σου μέσα και να τεντώσεις το ύφασμα. Στο κάτω κάτω δεν πρέπει να βάζεις κάτι σε αυτές τις τσέπες γιατί θα κάνει τις τσέπες σου να κρέμονται. Μπορείς, ωστόσο, να ανοίξεις την τσέπη που υπάρχει στο επάνω μέρος του σακακιού για να βάλεις κάποιο μαντήλι, αλλά όχι το κινητό σου.
3. Δεν κόβεις τις κλωστές στο πίσω μέρος του σακακιού
Έχεις παρατηρήσει ότι πολλά από τα κοστούμια που υπάρχουν στην αγορά είναι ραμμένα στο πίσω μέρος του σακακιού; Αυτές οι κλωστές, οι οποίες κατά κύριο λόγο σχηματίζουν ένα X, στην ουσία βοηθάνε το ύφασμα να μην τσαλακωθεί και δημιουργήσει τσάκιση καθώς στέλνεται στα μαγαζιά.
Όταν έρθει η ώρα να το φορέσεις, φρόντισε να σκίσεις αυτές τις κλωστές πριν φορέσεις το σακάκι διαφορετικά μπορεί να αφήσουν σημάδι επάνω στο σακάκι και δε θα έχεις την εφαρμογή που θέλεις.
4. Αποθηκεύεις το κοστούμι σου σε φθηνές κρεμάστρες
Δεν ξέρω τι είδους κρεμάστρες χρησιμοποιείς αλλά αν δεν έχεις τις σωστές, τότε μπορεί να καταστρέψεις τα ρούχα σου. Το κοστούμι είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να κρέμεται από τους ώμους σου, να ακολουθεί τις καμπύλες του σώματος σου και μετά να πέφτει επάνω από το στήθος και την πλάτη σου.
Επέλεξε φαρδιές, ξύλινες κρεμάστρες οι οποίες τελειώνουν πριν την ραφή στους ώμους. Φρόντισε να μην είναι πολύ μακριές για να μη τεντώσει το ύφασμα, αλλά να μην είναι ούτε πολύ κοντές γιατί θα κρέμεται το τμήμα του χεριού και θα αλλάξει το σχήμα του σακακιού.
5. Το σιδερώνεις αφού το φορέσεις για πρώτη φορά
Φόρεσες το κοστούμι σου και από το κάθισμα ή την καρέκλα το έχεις τσαλακώσει. Τι κάνεις; Παίρνεις το σίδερο να σιδερώσεις τα σημεία που τσαλακώθηκε. Κι όμως κάνεις λάθος! Με το να ρίχνεις τη θερμότητα απευθείας επάνω στο ύφασμα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταστρέψεις τις ίνες του.
Μπορείς να προστατέψεις το κοστούμι σου αφήνοντας το κρεμασμένο για περισσότερες από 24 ώρες, και θα δεις όλες τις τσακίσεις να φτιάχνουν. Αν υπάρχουν ακόμη κάποια σημεία με τσάκιση, πάρε ένα ατμοσίδερο και πέρασε το επάνω από το σημείο των χεριών και των ποδιών. Μην περάσεις με ατμό το στήθος, καθώς μπορεί να λιώσει την κόλλα που συγκρατεί το πανί στη θέση του.