Το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών κάποια στιγμή στη ζωή τους έχει προβλήματα τριχόπτωσης. Το θέμα όμως είναι ότι δεν είναι αναγκαία θέμα κληρονομικότητας. Πολλές γυναίκες έχουν παρατηρηθεί ότι έχουν ξαφνική απώλεια μαλλιών.
Ο λόγος μπορεί να είναι το άγχος, η δίαιτα, τα φάρμακα ή ορισμένες συνθήκες υγείας. Συνήθως η τριχόπτωση είναι κάτι που κληρονομείται. Αν όμως δεν είναι θέμα κληρονομικότητας τότε γιατί χάνεις μαλλιά από το κεφάλι σου.
Λόγοι που μπορεί να έχεις τριχόπτωση!
Δες επίσης 7 Αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσεις την τριχόπτωση!
Οι περισσότεροι άντρες χάνουν τα μαλλιά τους λόγο κληρονομικότητας που ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία. Αν αυτός είναι ο λόγος που πέφτουν τα μαλλιά σου τότε θα γίνει σταδιακά και η τριχόπτωση θα αυξηθεί με την ηλικία.
Υπάρχουν όμως άλλες περιπτώσεις που οι παράγοντες που οδηγούν στην πτώση των μαλλιών είναι διαφορετικοί. Αν έχεις χοντρή τρίχα και πυκνά μαλλιά και παρατηρήσεις απότομη και αισθητή απώλεια τότε είναι πολύ πιθανόν να μην είναι γενετικός ο λόγος.
Ο μέσος όρος των τριχών της κεφαλής που πέφτει καθημερινά είναι 50-100 τρίχες την μέρα. Αυτή η απώλεια δεν επηρεάζει την τρίχα στο να την κάνει πιο αδύναμη καθώς καινούριες τρίχες αναπτύσσονται όταν φεύγουν οι παλιές.
Δες επίσης τα 7 καλύτερα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης για άντρες!
Η ξαφνική απώλεια μαλλιών είναι κάτι που δεν πρέπει να το πάρεις εντελώς αψήφιστα. Το σύμπτωμα αυτό εμφανίζεται όταν διακόπτεται ο κύκλος ανάπτυξης και αποβολής της τρίχας. Επίσης, άλλος ένας λόγος είναι όταν το θυλάκια καταστρέφεται και αντικαθίσταται από ιστό ουλής.
Άλλοι λόγοι που θα δεις απώλεια των μαλλιών σου εκτός από την κληρονομικότητα είναι η ηλικία, ιατρικές παθήσεις όπως διαβήτης, θυροειδής και λύκος, φάρμακα, μεγάλη χειρουργική επέμβαση, κακή διατροφή και το στρες.
Αν έχεις την αυτοάνοση ασθένεια που ονομάζεται γυροειδής αλωπεκία, τότε θα παρατηρήσεις ότι τα μαλλιά σου αρχίσουν και πέφτουν δημιουργώντας στρογγυλά σημεία χωρίς μαλλιά. Ο οργανισμός ο ίδιος κάνει επίθεση στα μαλλιά. Υπάρχει όμως μόνιμη θεραπεία οπότε μπορείς να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου.
Η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και κάποια μεγάλη χειρουργική επέμβαση μπορούν επίσης να επηρεάσουν την πτώση των μαλλιών. Παρόλο που η απώλεια είναι απότομη, μετά την θεραπεία τα μαλλιά θα πρέπει να επιστρέψουν στο φυσιολογικό τους.
Δες επίσης 3 Λόγοι που χάνεις τις τρίχες του προσώπου και θεραπεία!
Κάποια μεγάλη πίεση ή μεγάλη στεναχώρια όπως το να χάσεις ένα πολύ αγαπημένο σου πρόσωπο είναι ένας ακόμα λόγος για να κάνει τα μαλλιά σου να πέσουν. Αυτό είναι κάτι που είναι μέσα στην ζωή και δυστυχώς δεν μπορείς να το αποφύγεις με κάποιον τρόπο.
Τέλος, η κακή διατροφή, η απώλεια βάρους, η ανεπαρκής λήψη πρωτεϊνών και οι διατροφικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσεις απώλεια μαλλιών. Αν πιστεύεις ότι συμβαίνει κάτι ανάλογο με σένα καλό θα ήταν να επισκεφτείς ένα γιατρό για να αντιστρέψεις την τριχόπτωση.