Η δουλειά σου είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωή σου. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι για τουλάχιστον σαράντα χρόνια θα περνάς το 1/3 του χρόνου σου ξοδεύοντας το με το συγκεκριμένο επάγγελμα που έχεις επιλέξει. Για αυτό το λόγο είναι κρίσιμο να επιλέξεις μία εργασία που θα σε γεμίζει και ταυτόχρονα θα σου προσφέρει ένα αξιόλογο βιοτικό επίπεδο. Πάμε λοιπόν να δούμε Πως να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει.
5 Τρόποι για να βρεις το επάγγελμα σου που σε γεμίζει
1. Σκέψου τις δραστηριότητες που σου αρέσουν
Βρες που συναντιούνται τα skills σου με τα πράγματα που σου αρέσουν. Μπορεί να σου αρέσει η πεζοπορία στο βουνό, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου αρέσει να είσαι οδηγός σε τέτοιου είδους γκρουπ. Όταν βρεις τι σου αρέσει προσπάθησε να βρεις κάποιο σεμινάριο που έχει σχέση με αυτό και ξεκίνησε να μαθαίνεις καινούργια πράγματα.
Δες επίσης: 6 Συμβουλές ώστε να σε προσλάβουν στη δουλειά
2. Μη σκεφτείς τον μισθό
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν το επάγγελμα που τους αρέσει, επειδή σκέφτονται ότι δε θα καταφέρουν να τα βγάλουν οικονομικά. Όμως πολλά επαγγέλματα ξεκινούν με χαμηλό μισθό και όταν αποκτήσεις εμπειρία, ο μισθός αυξάνεται και σε κάποια επαγγέλματα αυξάνεται και πάρα πολύ. Πιθανόν, να χρειαστεί να κάνεις δύο επαγγέλματα κάποια περίοδο, αλλά αν επιμείνεις μπορείς να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα.
Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας που δε σου έχουν πει ποτέ
3. Ρώτησε τη γνώμη των ανθρώπων σου
Πολλές φορές οι φίλοι, η οικογένεια και οι συνάδελφοί σου μπορούν να σου δώσουν μία αντικειμενική συμβουλή για το πια δουλειά θα σου άρεσε. Επειδή σε βλέπουν με τι ασχολείσαι και με τι σου αρέσει να κάνεις, μπορούν να σου δώσουν συμβουλές για το πιο επάγγελμα θα σου ταίριαζε.
Δες επίσης: 5 Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά
4. Σκέψου σε τι εργασιακό περιβάλλον θέλεις να είσαι
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις τις δικές σου προτεραιότητες και αξίες όταν ψάχνεις για την εργασία που επιθυμείς. Για παράδειγμα, κάποιοι θέλουν να έχουν ένα αυστηρό πρόγραμμα και να δουλεύουν μόνο τις καθημερινές ώστε να περνούν χρόνο με την οικογένεια τους τα σαββατοκύριακα. Σκέψου πως και πόσο θα ήθελες να δουλεύεις. Πρόσεξε όμως να είσαι ρεαλιστικός.
Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά
5. Συναντήσου με ένα σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού
Ένας σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού θα έπρεπε να διδάσκει στα σχολεία, δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν ενήλικες άνθρωποι που περνάνε όλη τους τη ζωή, χωρίς να μάθουν τι πραγματικά τους αρέσει να κάνουν και να προσπαθήσουν για αυτό. Σε όποια ηλικία και αν είσαι, ποτέ δεν είναι αργά να συμβουλευτείς έναν ειδικό και να φτιάξεις τη ζωή που επιθυμείς.